søndag 23. desember 2012

novelle

Å skrive novelle
'kunsten' å skrive noveller - av Karen 




Hei du! Jeg er veldig glad i å skrive noveller, så jeg skal gi deg noen av de tipsene jeg har fått av andre som funker fint for meg :)



1. Skriv ned ideene dine med en gang!

Den dagen jeg møtte Arne Svingen fortalte han meg "husk å skrive ned ideene dine med det samme du får de!" Så det har jeg gjort siden den gang. Uansett hvor god ideen din er sitter den ikke for alltid, jeg går alltid rundt med mobil i lomma -så å få notert ned ideer er ikke noen 'big deal'. Om du ikke kan notere ideer på mobilen din, kan du gjøre som Arne Svingen gjorde -gå rundt med notatblokk.

2. Skriv novellen flere ganger etter hverandre

Da jeg snakket med Axel Hellstenius roset han meg mye for å skrive novellene mine for hånd. Da måtte jeg nemmelig skrive de på nytt når de skulle inn på pc'n. Jo fler ganger man går over novellen og skriver den på nytt, jo bedre vil den bli. Prøv også å få inn mer kildring og beskrivelser for hver gang du skriver den!

3. Aldri gi opp

den gangen jeg møtte Unni Lindell fikk jeg beskjed om å aldri gi opp. Det vil jeg be deg om også. Uansett hvor håpløst det skulle virke er det bare tankene dine som setter grenser. Om du har en ide eller en drøm, skriv den. Ikke tro den ikke er bra nok, og om novellen skulle ende dårlig kan du jo bare trøste deg med at den neste garantert blir bedre!



Bilde; til inspirasjon (tatt av meg)

alt er inspirasjon, når jeg har skrivesperre står jeg longboard eller går en tur.. prøv det du :)





Karen

onsdag 19. desember 2012

Jeg Anbefaler

JEG ANBEFALER

Jeg er jo så glad i musikk, så jeg skal anbefale 3 sanger for deg!



Så jeg vil begynne med å anbefale dette bandet:
Blood Command


Denne sangen: Cult Of The New Beat, er en av mine nye favorittsanger, den er energifyllt og jeg elsker å høre på den når jeg går til skolen og det er iiiiiiiskaldt ute, den varmer opp i hele kroppen!




Det neste jeg skal anbefale for deg er:
The Wombats


Og denne sangen har vært på topplisten min en stund, men ikke søren om den går ut på dato! Ekstremt bra sang, setter seg på hjernen med en gang!





Og det siste jeg skal anbefale for deg er:
All Time Low


Ett band jeg nylig begynte å høre på igjen, sangen setter seg også på hjernen ganske fort, og gir deg lyst til å hoppe rundt og danse av glede
-om du spørr meg :)




Karen

19.12.12

19.12.12

Ikke lenge før det er jul! 

Selv tenker jeg ikke så allt for mye på hvordan julaften skal bli, den er jo den samme hvert år, og selvfølgelig er det koselig, men jeg foretrekker å være ute på snowboard!
Hele vinteren går med til å ha brett eller ski på beina og trene slik som alle de andre jeg kjenner gjør -bare om sommeren..
Jeg ser frem til å stå mer på snowboard, slite som en raring på å få meg opp fra 2 meter dype hull som åppstår i snøen hver gang jeg tryner, og bli sikkelig god igjen! Har ikke stått brett på et år.. utenom longboard da så klart! Jeg er veldig spent på om all longboardingen har gjort meg bedre eller dårligere på snowboard!
Så det blir gøy og komme tilbake å fortsette treningen på slalom og hobby-kjøringen på brett.
Carving-svingene mine burde nok finpusses litt før 2013's kommende påskerenn!

Foreløpige Nyttårsmål:
 1. Forbedre carving-svingene mine
2. Lære meg å hoppe på snowboard
3. Gå på nesa 120 ganger, som alltid!
4. Slå fattern i påskrennet



Dette er et bilde av fattern på brett

Noen fler som gleder seg til å komme seg ut i bakken??



onsdag 12. desember 2012

KLM

KLM, ett diskriminerede og dårlig flyselskap-



Familien min reiste med ett flyselskap kallt KLM til USA. Dette er det værste flyselskapet jeg noen gang har fløyet med. Jeg har aldri hatt det så grusomt på en flytur noen gang! Da vi kom frem til Amsterdam måtte vi løpe for å rekke det neste flyet, men det hadde de overbooket så vi ble kastet av med beskjeden; "Beklager flyet er fullt."
Etter mye argumentasjon og ha blitt sendt frem og tilbake mellom forskjellige personer i forskjellige skranker ble vi og folk som stort sett var enten fra Skandinavia eller Japan (diskriminerende KLM) så ja, vi ble samlet sammen og stappet i en buss og sendt til et hotell, hvor de hadde en egen meny med mat for "folk som ble kastet av KLMs fly" men den var ikke så veldig spennende, så vi kjøpte mat fra hotellets egen meny. :)
Etter det sov vi ett par timer, i KLMs ganske ekkle klebrie udelte t-skjorter, og vi fikk også tannbørster og tannkrem, men børstene knakk og tannkremen smakte hudkrem. skulle gjærne også hatt en hårbørste som ikke knakk.. eller deo.. eller noe som helst. huff.

Så sto vi opp midt på natten og ble stappet inni den samme bussen og kjørt tilbake til flyplassen, hvor vi var så trøtte og slitene at vi ble sittende å sove før vi ble lesset inn på flyet. det var trangt. men det gikk fint. Fly er som oftest litt trangt. den ille delen kommer når man må sitte litt trangt i 10 timer.

Da vi kom frem til min onkel og tante var vi så trøtte at vi brukte en dag på å være sløve. Dermed hadde vi kastet bort 2 av feriedagene våre i USA.

På vei tilbake har jeg ikke så veldig mye å klage på, bare at jeg ikke fikk bøye ryggen bakover og slappe av hele turen for mannen bak meg "fikk ikke plass til bena sine" (ingen gjorde det) og flyvertinnene gjorde ikke noe enda vi ba om det, så jeg måtte sitte rett opp og ned i 10 timer.

ERGO: Ikke reis med KLM.

Karen